Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

Weichai Power, 2015'ten beri yüksek termal verimli motor araştırmaları üzerinde çalışıyor. 16 Eylül 2020'de, o zamanlar rekor kıran gövde termal verimliliği %50,23 olan bir dizel motor tanıttı. Şirket, 2022'nin başlarında motorun termal verimliliğini %51,09'a çıkardığını duyurarak ilerlemesini sürdürdü. En son olarak, 20 Kasım 2022'de şirket, %52,28 termal verimliliğe ulaşarak önceki başarılarını geride bıraktı.

O zamandan beri, Weichai Power'ın araştırma ekibi yanmayı, hava girişini, yakıt dağıtımını ve sürtünme azaltımını daha da iyileştirmek için çalıştı ve şirketin belirttiğine göre yüksek genleşmeli yanma, karışık akışlı basınçlandırma, yüksek verimli yakıt enjeksiyonu ve düşük dirençli sürtünme azaltıcı teknolojileri başarıyla ilerletti. Sonuç, %53 termal bariyerini kırmaya yol açan kademeli kazanımlardı. Ar-Ge süreci boyunca ekibe 176 buluş patenti ve 68 faydalı model patenti verildi.

Weichai Power, bu son başarının uluslararası bir test kuruluşu olan TÜV SÜD ve Çin içten yanmalı motorlar için profesyonel bir test kuruluşu olan Çin Otomotiv Teknolojisi ve Araştırma Merkezi tarafından resmen tanındığını söyledi. Her iki kuruluş da Weichai Power'a şirketin dizel motor termal verimliliğinde yeni bir dünya rekoru elde ettiğini doğrulayan ürün test raporları ve sertifikaları yayınladı.

Weichai Power, dizel motorun %53,09'luk bir içsel termal verimliliğe sahip olduğunu ve bunun da ekonomisini yaklaşık %14 oranında artırabileceğini söyledi. (Fotoğraf: Weichai Power)

Dünya Kongresi etkinliği sırasında, TÜV SÜD Kuzey Asya CEO'su Dirk von Wahl, basın duyurusuna göre, Weichai'ye video mesajıyla tebriklerini iletti ve başarının "sadece Weichai'nin sağlam bilimsel araştırma yeteneklerini değil, aynı zamanda içten yanmalı motor endüstrisindeki güçlü teknik becerisini de yansıttığını" belirtti. Duyuruda ayrıca "Wahl, bu teknolojik dönüm noktasının Çin'in karbon zirvesi ve karbon nötrlüğü hedeflerini ve yeşil kalkınma girişimlerini önemli ölçüde destekleyeceğine ve aynı zamanda dünya çapındaki endüstrilerin sürdürülebilir büyümesine, enerji tasarrufuna ve emisyon azaltımına katkıda bulunacağına inandığını ifade etti." denildi.

Çin İçten Yanmalı Motorlar Derneği başkan yardımcısı, Motor ve Güç Aktarma Sistemleri Devlet Anahtar Laboratuvarı müdürü ve Weichai Power başkanı Tan Xuguang, şirketin dizel motor termal verimliliğindeki dört ardışık atılımını Weichai mühendislerinin yaklaşık 4.000 gün ve gece entelektüel özverisine bağladı, duyuruda belirtildi. Ayrıca, önde gelen küresel üniversiteler ve araştırma kurumlarıyla açık iş birliğinin ve küresel endüstriyel ve tedarik zincirleriyle inovasyon yoluyla elde edilen sinerjinin kritik rolünü de kabul ettiği eklendi.